Fotografering har alltid haft mitt intresse. Det är nog ärvt från min far som när jag var liten tillbringade en hel del tid på vårt WC som då och då fick ha funktionen som mörkrum. Han fotograferade med en tvåögd spegel-reflexkamera av ett märke som jag glömt och han begåvade mig med en sådan av enklare modell redan när jag var i
7-års-åldern. Innan andra intressen tog över hann jag förbruka en hel del film. Jag tror att pappa hade turen att ha rabatt på både film och framkallning hos fotografen Otterström som han var bekant med och som höll till på Kyrkgatan ungefär där Färjemanleden idag går. Exempel på mina första steg i fotograferandets konst finner Ni här bredvid.

Min far hade även en Voigtländer bälgkamera som jag har kvar än idag, Själv började jag åter fotografera så smått igen i början av 80-talet med en Chinon småbildskamera. Riktig fart på fotograferandet blev det inte förrän ankomsten av de digitala kamerorna. Först blev det en Olympus Camedia C-2100UZ som senare ersattes av Nikon D300, D800E och en AW110. Sedan 2008 är jag en ”Nikon-man” där kamerainnehavet utökats med både en D850 och en Z9.


Jag är medlem i Storsjöbygdens Fotoklubb och sedan 2023 dess ordförande. Klubben har både en hemsida och finns på Facebook.

Hemsida hittar du här: https://www.storsjobygdensfotoklubb.se/
Facebooksidan här: Storsjöbygdens Fotoklubb | Facebook


2014 Genomförde vi ett fotoboksprojekt "365 dagar i Östersund".
I videon här bredvid kan du se de bilder som jag bidrog med i boken.
Starta videon och välj helskärmsläge i bilden.