© Webbplatsen skyddas av upphovsrättslagen. Innehåll och material tillhör Lennart Ledin om inte annat anges.
     För innehåll på länkade webbplatser ansvaras ej.

Politik

Jag har alltid haft ett samhällspolitiskt intresse men ledde inte till att jag engagerade mig i politiken förrän flyttandet runt i Sverige slutade med att jag kom tillbaka till Östersund 1983. Efter en politiskt aktiv period i i början på 90-talet så blev det efter pension mer möjligt att ägna politiken tid.

Jag har 2011-2018 varit fullmäktigeledamot och ledamot i Miljö- och samhälls-nämnden i Östersunds kommun. Sedan 2015 är jag även fullmäktigeledamot  och ersättare i styrelsen i region Jämtland Härjedalen. Fr o m 2019 kommer jag också att vara 1.vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden


För mig har den liberala värdegrunden alltid varit självklar och att mitt parti skulle bli och är Liberalerna eller Folkpartiet som vi hette fram till 2016.

Varför liberalism och liberalerna?!

För att liberalismen erkänner varje människas lika och okränkbara värde, rätt till liv och frihet att bestämma över sig själv och forma sitt eget liv så länge man inte kränker någon annans frihet.

Vi ser det inte som vår uppgift att företräda vissa grupper eller intressen. I stället står vi upp för den enskilde medborgaren i kontrast till dem som ser sig som representanter för en viss samhällsklass eller livsåskådning. Således ser vi individen i motsats till exempel socialdemokraterna som hyllar kollektivet och företräder LO-facket.

Du kan läsa mer om liberalernas politik på www.liberalerna.se

Välkommen!

Till våra möten om du är intresserad av att närmare bekanta Dig med Liberalerna och kanske vill arbeta med oss för att det ska bli fler liberala politiker i Östersund.
Vår möteskalender finner Du här och vårt kansli som du ser på bilden t h ligger på S Gröngatan 45 (i hörnet Gröngatan/ Stuguvägen) (klicka för större bild)

Liberalernas kansli Ösd-1.jpg Liberalernas kansli Ösd 2-1.jpg