© Webbplatsen skyddas av upphovsrättslagen. Innehåll och material tillhör Lennart Ledin om inte annat anges.
     För innehåll på länkade webbplatser ansvaras ej.

som jag är medlem i
gav 2015 ut fotoboken
365 dagar i Östersund
som omfattade bilder
från varje dag år 2014.
Boken finns i bokhandelsn m fl försäljnings-ställen. Klicka på bilden av boken så får du  se mina 29 bilder i boken, bl a månadens bild, statyn Far och Son i januari 2014

www.storsjobygdensfotoklubb.se/

Fotografering har alltid haft mitt intresse. Det är nog ärvt från min far som när jag var liten tillbringade en hel del tid på vårt WC som då och då fick ha funktionen som mörkrum. Han fotograferade med en tvåögd spegel-reflexkamera av ett märke som jag glömt och han begåvade mig med en sådan av enklare modell redan när jag var i 7-års-åldern. Innan andra intressen tog över hann jag förbruka en hel del film. Jag tror att pappa hade turen att ha rabatt på både film och framkallning hos fotografen Otterström som han var bekant med och som höll till på Kyrkgatan ungefär där Färjemanleden idag går. Exempel på mina första steg i fotograferandets konst finner Ni här bredvid.


Min far hade även en Voigtländer bälgkamera som jag har kvar än idag, Själv började jag åter fotografera så smått igen i början av 80-talet med en Chinon småbildskamera. Riktig fart på fotograferandet blev det inte förrän ankomsten av de digitala kamerorna. Först blev det en Olympus Camedia C-2100UZ som senare ersattes av Nikon D300, D800E och en AW110. Sedan 2008 är jag en ”Nikon-man”

365 dagar i Östersund.mp4

(Klicka för större bild)

Schäfer Kazan.JPG Far o Son 50-tal.JPG

Här kommer senare att publiceras gallerier och enstaka bilder